Karlskronas bästa barbering!

Vår barbering
Hos Styled By Mardin erbjuder vi en traditionell rakning, trimning och hårklippning efter konstens alla regler – precis som på en klassisk barbershop. Vi har (VIP Barberig) också som består av värme maskin som hålla ansiktet varmt i flera minuter extra och tar bort ansiktsporer samtidigt som du får en mjukt och ren hud.

 

 

Vad är barbering?
En barberare genomför flera typer av rakning. Traditionell rakning med lödder och rakkniv kallas våtrakning.
En våtrakning börjar med att barberaren lägger en varm och fuktig handduk på ansiktet för att göra rent och mjuka upp hyn och skägget. Nästa steg är att olja in hela ansiktet med rakolja som mjukar upp ytterligare och underlättar rakningen och efter det ytterligare en varm handduk.

Raklödder och rakkniv
Raktvål och rakborste vispas med lite vatten, till vispgräddesliknande konsistens, för att få till ett rikligt och krämigt lödder. När ansiktet är vällöddrat är det dags för rakkniven som får ett nytt blad för varje kund.
Du behöver inte oroa dig, för att skära av halsen krävs en mycket större kniv än så. En grovrakning följt av en varm handduk och en ny lödderomgång för att sedan finputsa med en ny rakomgång.

Eftervård
För att stänga porer och lugna huden efter rakningen används en kall handduk. En lätt parfymerad after shave-kräm återfuktar huden och samtidigt utförs en avslappnande ansiktsmassage.

Trimning av skägg
För den som har skägg och inte vill bli av med det erbjuder vi så kallad grooming av skägg. För att odla och underhålla ett skägg är det ganska mycket att tänka på och vi klipper, trimmar och rakar där det behövs för att ge skägget en fin symmetrisk form. Det är inte alltid så lätt att göra hemma eftersom många skägg har virvlar och växer i flera riktningar.

Barberingens historia
Ordet barbering kommer från det latinska ordet ”barba” som betyder skägg. Barberaryrket går långt tillbaka i tiden och rakhyvlar från bronsåldern har hittats i Egypten. En barberare var många gånger även kirurg och tandläkare.
I vissa stammar trodde de att onda andar kunde ta sig in en persons kropp genom håret. För att fördriva dem var det viktigt att klippa och raka sig. Barberare fick genom det en högre status och utförde ofta ceremoniella riter som bröllop och dop.

I mer modern tid har yrket fått sin status bland annat genom att A.B. Molder 1893 startade en skola för barberare i Chicago. Det var den första barberarskolan av sin sort i världen men det dröjde dock till 1920 innan yrket Eick professionell status. I USA är barberarbranschen jättestor med en koncentration till Texas.